(Anti) schriktraining

 

Ieder paard schrikt wel eens, dat is natuurlijk gedrag en hoort bij het vluchtdier. Schrikachtigheid is niet zo erg, maar wanneer je de controle verliest en je paard onbestuurbaar word is het echt gevaarlijk!

Met deze cursus leren zowel jij als je paard beter met schrikprikkels omgaan.

Desensibiliseren

 

Door het paard te desensibiliseren kan je hem wennen aan bepaalde prikkels zodat de heftigheid van deze reactie zal afnemen. Hoe vaker een gecontroleerde prikkel wordt toegediend, hoe minder reactie hier uiteindelijk nog op komt. Door prikkels in verschillende maten van heftigheid toe te dienen kan je de vluchtreactie dus doen afnemen, waardoor het paard dapperder word. Denk maar aan het volgende. De "angst voor een roedel wolven in het bos" zal niet verdwijnen, maar het helpt erlangs te komen wanneer geleerd is hoe je dat het beste kan doen.

Wat leer je zelf

Het maakt niet uit welke prikkel je toedient, je kunt natuurlijk niet met alles trainen waar een paard van zou kunnen schrikken, het gaat erom de uitdaging samen aan te gaan en deze steeds meer uit te bouwen. Je eigen vaardigheden als snelheid van handelen maar vooral het wederzijds vertrouwen zijn een onmisbaar onderdeel van de training. Net als het hebben van leiderschap en de juiste focus met gebruik van de juiste timing. Dit zijn de punten die in deze training centraal staan en zullen worden aangescherpt. Kortom, jij leert je paard vertrouwen te hebben in jou, zodat het "enge" situaties aan durft.

Je werkt in de basiscursus met het paard aan de hand. Heb je de smaak te pakken of beheers je de basis al, dan is het mogelijk om op het paard een gevorderdencursus te volgen. De cursus kan individueel of per groep van maximaal zes personen bij jou op locatie gegeven worden en neemt ongeveer twee uur in beslag. Kijk voor prijzen hier.

Een buitenbak is bij droog weer voldoende, anders is een binnenbak aan te bevelen.

trailer laden

Bel of mail gerust voor een afspraak of vragen. (contact)