Trailerlaad (her)training?

 

angstHerken je dit? Extra vroeg beginnen hopend dat “hij het vandaag gewoon doet”? Veel stress bij jou en het paard ondanks alle goed bedoelde adviezen van omstanders. Na uren getob staat het paard eindelijk in de trailer met het gevolg dat jij je al zorgen maakt over de terugweg en het paard al bang en nerveus wordt als hij de trailer alleen nog maar ziet.

JE KAN OOK IN ALLE RUST VERTREKKEN MET EEN PAARD DAT PROBLEEMLOOS DE TRAILER IN LOOPT MAAR DAT MOET JE HEM WEL EERST LEREN!


Ik bied hulp bij het oplossen van trailer laadproblemen en hanteer een zeer redelijk tarief op basis van NO CURE NO PAY. Doorgaans kan ik je op zeer korte termijn al helpen.

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Er wordt kort aandacht besteed aan het veilig gebruiken van de trailer. Hoe is de algehele technische staat en vooral de bodem. Zitten de stangen op de juiste hoogte voor jou paard. Hangt het hooinet op de juiste positie zodat het paard erbij kan en er geen hinder van ondervind of in verstrikt kan raken. Is de hoogte van de trailer goed voor jou paard of zitten zijn oren bij iedere hobbel tegen het plafond. Is er ruimte genoeg voor het hoofd van het paard zodat hij kan balanceren. Behalve voor de veiligheid is het doel het verblijf in de trailer zo aangenaam mogelijk te maken zodat er geen onnodig slechte herinneringen aan het vervoeren ontstaan.

De trailer training

Het paard leert de negatieve associatie die met de trailer is ontstaan om te zetten naar een positieve. Er wordt volgens de natuurlijke leerprincipes en op een eerlijke manier getraind, zonder rukken en trekken of hulpmiddelen als gekruiste lijnen. Er wordt ook niet gelokt met voer. De trailer wordt niet langs een muur of voor de stal gezet en de stang wordt pas geplaatst als het paard daar aan toe is.

Ik werk op een geduldige, duidelijke, rustige en respectvolle manier, leg uit wat ik doe en meestal is één sessie voldoende. De training is pas geslaagd wanneer jij zelf je paard op een rustige manier in de trailer kan zetten en de stang veilig geplaatst kan worden. Voor een sessie moet je ongeveer twee uur uittrekken. Je hebt (buiten jezelf) twee assistenten nodig, die gratis worden meegetraind en je later ook weer kunnen helpen. Het paard heeft na de training weer vertouwen in de trailer en zijn begeleider en loopt moeiteloos de trailer in en uit. Dit moet door een aantal keren te oefenen nog wel geautomatiseerd worden bij jezelf en het paard

trailer ladentrailer laden

Bel of mail gerust voor een afspraak of vragen. (contact)

LET OP! De trailertraining kan alleen goed en veilig verlopen als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Door van onze diensten gebruik te maken verklaart u zich akkoord met deze voorwaarden.