Contact

 
Telefoon: 06-10263096
Email: info@PKcoaching.nl
Adres: Hoekeindseweg 170
2665 KH Bleiswijk
Uw betaling kunt u doen op Bankrek.nr. NL61ABNA0561909016 t.n.v. M. Blankwater, Bleiswijk

Reacties

Hallo Margrit,

Ik kocht een jong gevoelig en allert paard, wat mij destijds geen probleem leek. Als dressuur ruiter maak ik hoofdzakelijk gebruik van een binnen of buitenrijbaan.
Al tijdens het onder het zadel brengen, bleek het toch iets lastiger dan ik had gedacht. 
Werkelijk alles was voor mijn paard een aanleiding weg te springen, zich om te draaien en er in paniek vandoor te gaan.

Na verloop van tijd vond ik het berijden van mijn paard niet leuk meer, we maakte nouwelijks nog vorderingen. Het paniekgedrag werd erger en ik onzekerder.
Gelukkig kreeg ik een tip van een kennis, die zei me Margrit van Pkcoaching eens te bellen om de situatie te bespreken. Dat resulteerde in een training om mijn paard dapperder te maken en mijzelf zekerder. We hebben een op ons lijf geschreven schriktraining gedaan, waarbij ik heel veel meer inzicht heb gekregen in wat ik fout deed.
Nu na flink te hebben geoefend gaat het een heel stuk beter, zo goed zelfs dat ik met mijn paard onze eerste wedstrijd durf te starten. 

Heel erg bedankt nogmaals voor alle inzichten en een stuk relaxter paard!

René van Oosterom. 20 januari 2019


Hoi hoi,

Hier een klein stukje over onze training als beloofd.
Ik vond het om te beginnen eerst niet zo geloofwaardig dat dit zou helpen.
Alles had ik al zo,n beetje geprobeerd, niks hielp. Mijn paard kon niet op stal of in de wei blijven als er een ander paard mee werd genomen. Hij ging dan zo tekeer dat ik bang was voor blessures aan zijn benen.
Toen Margrit kwam zei ze dat hij moest leren om op eigen benen te staan. Ze deed een training en zei dat ik voortaan op de aangeleerde manier met mijn paard moest blijven werken.
Eerst dus sceptisch, maar kon mijn ogen niet geloven toen die ene training al zo,n enorm verschil zou maken. Ik kreeg weer hoop en zette door, gelukkig want ik heb weer een paard dat rustig achter kan blijven.
Een aanrader dus!

Groeten, 

Caro van Delden 1 februari 2019


Hoi Margrit,

Het duurde even maar hier dan mijn stukje voor de site!
'Margrit heeft mij en mijn 3 jarig Belgisch Trekpaard Loes geholpen om het vertrouwen in elkaar weer terug te krijgen.
Loes was op zoek naar haar plek in de rangorde en probeerde haar grenzen enorm op te zoeken. Dit uitte zich in er aan de hand vandoor te gaan en niet willen luisteren.
Als Margrit ons met haar cursus leiderschap niet had geholpen, had de situatie alleen maar verder uit de hand gelopen.
Maar na 2 goede trainingen, is het Margrit en mij gelukt om Loes te laten zien welke plek in de rangorde zij heeft. Door de communicatie technieken die Margrit mij heeft aangeleerd, kan ik weer volledig aan de slag met Loes. En weet ik hoe ik moet reageren wanneer Loes toch nog probeert de overhand te nemen.
Super fijn om de lieve, brave kant van mijn paard terug te hebben en dat we weer vol goede moed de toekomst in kunnen gaan!
Ontzettend bedankt!


Denise en Loes. ' 3 maart 2019 


Vandaag met alle stalgenoten een workshop gedrag, omgang en communicatie gevolgd bij ons op stal. Er zijn in drie uur tijd heel veel dingen duidelijk geworden over communicatie met onze paarden en vice versa. We kregen veel informatie over het natuurlijk gedrag van paarden en hoe wij hier in de dagelijkse omgang met onze paarden vaak niet bij stil staan.

Margrit ging in op onze persoonlijke situaties met de paarden en gaf aan waar eventuele verbeterpunten zaten. Heel leerzaam en soms confronterend omdat je denkt het goed te doen. Er was voldoende tijd voor onze vragen, waar uitgebreid op werd gereageerd. Na afloop gaf ze een demonstratie met een van onze "moeilijke" paarden, waarin je heel duidelijk kon zien wat het verschil uit maakt tussen elkaar wel of niet begrijpen.

Echt een vakvrouw aan het werk gezien. Alles bij elkaar een middag waar we allemaal veel van hebben opgestoken, op een ontspannen en prettige manier.

Anton de Raad. 10 mei 2018.


Ha Margrit, eindelijk dan mijn reactie op de training. Ik ben zo blij dat je geweest bent, het is echt een groot verschil. Ik voel me veel fijner en een stuk zekerder bij Misty en dat merkt hij zeker ook! Het gevoel de controle weer te hebben was precies wat ik zocht. Ik wordt steeds zekerder en hij stabieler. Nu kunnen we verder werken aan dat wat jij zo mooi "een team" noemt. Ik vraag je zeker nog eens terug.

Lieve groet van Misty en Charlotte. 6 juni 2018.


Voor mijn dochter van 9 was ik opzoek naar iemand die haar kon helpen met onze Tinker. Een dame die een eigen willetje heeft en totaal niet onder de indruk is van wat mijn dochter vraagt. Dit lijdt tot vervelende situaties, waarbij mijn dochter de moed vaak verliest en zelfs angstig wordt. Na een gesprek met Margrit was ik er wel uit, ik sprak een los en grondwerk les af voor de week erop.

Nooit had ik kunnen denken dat het krijgen van een stukje theoretische kennis en het werken op lichaamstaal zo'n verschil uit zou maken. Ze vertaalde de stof zo dat het een leuke kinderles werd, met veel humor die mijn dochter prima begreep. Nadien kwam de praktijk wat ook heel goed ging. Nu drie weken later zie ik een "ander" kind bezig met ons paard. Ze lijken elkaar weer "gevonden" te hebben. Mijn dochter is weer met enthousiasme met ons paard bezig en vind het losweken in de bak heel erg leuk. Nogmaals bedankt,

Yvonne en Luna. 24 juni 2018.


Ons paard liep altijd zo de trailer, tot die ene dag. Met gemaakte afspraken waar we heen moesten, vertikte hij het van het ene op het andere moment om erin te gaan. Uiteindelijk raakte ons geduld op en wilde we het ook niet verder verprutsen. Dus Pkcoaching gebeld die ik van eerdere trainingen kende. Gelukkig kon ze ons twee dagen later al helpen.

Met de nieuwe techniek hebben we nu altijd handvatten om te gebruiken als hij ooit weer zo'n dag heeft. Een geruststellende gedachte, maar het aller belangrijkste is dat hij er nu weer zo weer in loopt. Alles bij elkaar heeft maar twee uur in beslag genomen, iets dat ik nooit had gedacht. Heel erg bedankt van ons drietjes. Groeten,

Niek, Coby en Rob. 5 juli 2018.


Een ander paard, nieuwe problemen, zo was deze dame zeer nerveus en overal bang voor. Na rijpberaad toch de hulp ingeschakeld van Margrit, die mij ook heel goed heeft geholpen met mijn vorige paard. Zo ook nu weer, na wat puntjes bij mij op de i te hebben gezet merk ik een groot verschil in de reacties van mijn paard (en die van mij zelf, hihi). We zijn er nog niet, maar heb er alle vertrouwen in dat het met training ook nu weer goed komt. Mvg,

Conny van Staveren. 8 augustus 2018.


Mijn eigenwijze Shetlander wil ik goed opvoeden en er een goede band mee opbouwen. Zodat ik dingen met met hem kan ondernemen en aangespannen kan rijden. Kan jij daar iets mee? Het antwoord was overduidelijk, " ja hoor, het zit hem niet in de grootte". Dat klonk mij als muziek in de oren. We hebben afgesproken en ik ben op alle fronten bijgespijkerd. Communicatie was het sleutelwoord in deze training, maar ook focus en verbinding. Veel geleerd dat ik direct kan toepassen en onmiddellijk resultaat laat zien. Dankjewel voor de leuke en leerzame training!

Dominique van den Akker. 17 augustus 2018.


Het was een super leuke les. Joelle Harkes van tien jaar heeft enorm veel geleerd. Ze kan het grondwerken nu ook echt alleen, alleen vindt ze het nog spannend. Margrit Blankwater geeft echt super leuk les aan kinderen. Dank je voor deze training.

Monique Harkes. 2-1-2017


Ik had hulp nodig met mijn pas aangeschafte P.R.E hengs, een stoere jonge die wel wat opvoeding kon gebruiken. Het was een geweldige les. Zelf heb ik een hoop geleerd en zaken van een andere kant leren zien voelt als bijzonder. Don Tano Capricho en ik bedanken jou voor deze wijze les. We zien je snel weer!!

Lieve groetjes van ons xxx-tablet. 1-12-2016


Ik heb een jonge haflinger van twee jaar die soms ineens hapt. Verder is het een echte knuffel maar ik wilde de opvoeding profecioneel aanpakken zodat ik later niet voor verassingen kom te staan. Na de opvoedcursus van Margrit is het echt een ander paard. Alle voorkomende vaardigheden heeft hij aangeleerd in zeer korte tijd en het bijten was direct verledentijd. Ook trailerladen is op een rustige en professionele manier aangeleerd. Hij loopt nu als een hondje achter mij, geeft zijn voeten, blijft staan op de poetsplaatsūüėČ. Ik ben z√≥ blij dat ik Pkcoaching gevonden heb! Bedankt nogmaals!

Dorien de Rijke. 15-9-2016


Langs deze weg wil ik je bedanken voor alles wat je voor ons en ons paard gedaan hebt. Het is nu eindelijk mogelijk hem uit te brengen en met de trailer op wedstrijd te gaan maar de onderlinge relatie met ons paard is ook zó enorm verbeterd. Hij zit duidelijk beter in zijn vel en we begrijpen elkaar nu veel beter. Wat hebben we lang getobt met laden, vooral terug naar huis zagen we er soms echt geen gat meer in. Dat is over, we hebben het zelfs aangedurfd op vakantie te gaan, bosritten te maken en....probleemloos de trailer weer in naar huis. Een verademing!

Liefs van ons, je bent een topper! 30-7-2016


Super training gehad van Margrit Blankwater, veel geleerd en afgeleerd. Nu handigheid krijgen in het los en grondwerken, komt helemaal goed, is zo leuk om te doen!

X Karin van den Bogaard. 6-7-2016


Sinds een maand ben ik verzorgster van Matador. Een prachtig gevoelig paard.Een aantal dagen geleden heb ik training gehad van Margrit. Ik heb totaal zo,n vijftien jaar ervaring met paarden, maar heb nog nooit zo bewust bezig kunnen zijn met het contact met je paard, onwetendheid is vervangen door bewustzijn en dat leverde nu al heel erg veel op. Ik haal veel meer plezier uit het contact met Matador en hij is rustiger en zoekt meer contact. Ik raad iedereen aan die met paarden om wil gaan, hierin te leren.

Mariska, 28 november 2015


Ik ben in het bezit van een tweejarige Friese merrie, een schatje en wat moet ze nog veel leren. Ik liep meteen op tegen het feit dat ze iedereen in haar enthousiasme omver trekt of loopt over het erf en tijdens het in de paddock zetten. Ik doe dit door de weeks vaak niet zelf in verband met mijn werk, dat word haar natuurlijk niet in dank afgenomen. De hoefsmid was ook een drama, voetje geven...mooi niet, wat logisch maar wel lastig is. Gelukkig wilde Margrit tussendoor tijd vrij maken om de eerste opvoedkundige principes aan mij duidelijk te maken zodat er voor iedereen een veilige situatie kan ontstaan. Ik heb nu de handvaten om voorlopig mee aan de slag te gaan. Na December gaan we verder, er is immers nog genoeg te leren! Bedankt zover!!!

Angelique, 25 november 2015


Het was vanmiddag zeker leerzaam, en fijn dat je ook even naar het zadel hebt gekeken. Voor mij weer duidelijkheid, hoe ik verder moet dank je wel. Grappig te horen dat mijn paard eigenlijk een boel dezelfde karaktereigenschappen heeft als ik. Mijn man zegt altijd jullie zijn net een een enige tweeling dat klopt dus wel een beetje. Ik heb een fysiotherapeut ingeschakeld die gaat zorgen dat het met haar spieren weer helemaal in orde komt. Vanaf nu weer bergopwaarts! !!

Heidi, 14 november 2015


Bedankt Margrit voor de deskundige hulp die ons gegeven hebt. Met de tips en trucs die je ons geleerd hebt kunnen we er nu voor zorgen dat ons paard Cypress op een paard vriendelijke mannier in de trailer kunnen krijgen. We zijn hier enorm blij mee, nogmaals bedankt.

Mart, 6 november 2015


Hoi Margrit, Wij willen je heel erg bedanken dat je ons geholpen hebt. Het gaat een stuk fijner nu ik niet zo zeenuwachtig meer ben om Brenda naar de wei te brengen. Ook gaat het lopen langs stukken met gras super goed, ik kan haar nu makkelijk houden en rustig achter me mee laten lopen. We doen de oefeningen nog steeds en het gaat steeds beter.

Groetjes van Devi en moeder, 30 Oktober 2015


Trailerlaad training met Governor, die als een klein ondeugend jongetje steeds op zijn achterste benen stond, nu niet meer dus....wat is ze goed! Super bedankt Margrit.

Gaby, 19 augustus 2015


Dank Margrit voor de zeer inspirerende ochtend. Heb erg genoten van jou workshop communicatie met paarden, veel geleerd, op naar meer.

Lieve groet, Belinda, 18 augustus 2015


Hallo Margrit Allereerst wil ik je bedankt voor de fijne les. Ik ben met Spike meteen gaan oefenen en me voornamelijk aan het richten op afwisseling en dingen doen die we echt leuk vinden om te doen, je ziet hem echt opknappen en veel beter op mij gaan reageren. Hij heeft ook niet meer gestaakt! Laatst was ik de bak aan het inrijden en zag dat hij telkens naar de schetlander keek die iets verderop opgezadeld werd. Ik ben toen samen met dit paardje een buitenrit gaan maken......en helemaal happy de peppy . Oortjes erop en lopen. Ook ben ik serieus verder aan het grond en loswerken, iets wat hij duidelijk leuker vind om te doen dan longeren en "rondjes rijden". Heel fijn dat jij me de ogen hebt geopend en hebt laten zien dat een echt goede band tussen Spike en mij beslist mogelijk is nu ik weet hoe ik het beste met hem om kan gaan.

Groeten, Kim, 17 augustus 2015


Afgelopen zondag vond de workshop Omgang en Communicatie met paarden plaats op onze club. Het was een interessante en leerzame middag voor zowel de toeschouwers als de deelnemers. Margrit bedankt voor deze inspirerende middag, mocht je meer willen weten....Neem een kijkje op haar site!

Bestuur, Hippische vereniging de Cannenburch.


Mijn stalgenoot Miranda, zie hieronder, had hulp nodig bij het opnieuw leren trailerladen van haar paard Matador. In de maanden ervoor had ze heel wat getobt met het laden van haar paard en regelmatig hulp gevraagd aan haar stalgenoten waaronder ikzelf. Iedere keer was het weer een drama en werd het alleen maar moeilijker en lastiger om hem in de trailer te krijgen. Dus toen Miranda Margrit inhuurde en ik werd gevraagd hierbij te helpen was ik erg sceptisch. Tot mijn verbazing en plezier, zag ik dat het trailerladen lukte. Door rustig en consequent op de juiste manier te handelen, lukt het om Matador zonder stress te laden. Er zal nog regelmatig geoefend moeten worden maar van Margrit hebben we de handvatten toegereikt gekregen om dit op een diervriendelijke en fijne manier te doen. Ik was zo enthousiast over het resultaat dat ik een week later bij Margrit de los- en grondwerkcursus heb gevolgd. Het heeft mijn ogen geopend over de minimale signalen waarop een paard reageert op een mens en daardoor ook vaak aanleiding geeft van miscommunicatie tussen paard en mens. Ik heb er erg veel van opgestoken en ik ben enthousiast om hiermee verder te gaan! Bedankt Margrit!

Lisanne, 26 mei 2014


Hai Margrit,

Wat ben ik blij dat jij mij geholpen hebt met het trailer laden met mijn Matador. Ik zocht iemand die het lef had om te zeggen dat gaat mij in 1 keer lukken en daarna moet jij en je paard vooral oefenen. Nou het klopt wat mij en vele niet lukt om mijn zeer eigewijze, slimme toch gevoelige ruin in die trailer te krijgen lukt jou wel zonder ook met nare middelen. Door jou techniek, houding en uitleg is het mij nu ook gelukt en mijn Matador loopt er na 3 keer oefenen al geheel na 10 minuten relaxed in en uit en klep dicht.. Ook is me duidelijk geworden dat mijn houding en leiderschap vanuit het grondwerk nog belangrijker is dan ik dacht dus morgen krijg ik een training van je in houding en vrijheidsdressuur. Dank je voor vertrouwen in mijn paard.

Miranda, 15 mei 2014


Hai Margrit,

Samen met een vriendin heb ik twee keer een training trailer laden bij je gevolgd. Twee zeer verschillende paarden en daardoor ook een andere aanpak. Je hebt de inhoud van de training hier goed op aangepast. Met veel rust, duidelijkheid en een vriendelijke houding naar het paard zijn we een hoop opgeschoten! De grondwerkoefeningen herhaal ik nog regelmatig. Toen we zelf weer gingen oefenen na de training, ging het niet helemaal zoals ik gehoopt had. Gelukkig kon je mij met nog tips via de mail weer verder helpen en wat bleek, hij was het echt niet verleerd. Het laden staat zoals je noemt op 'zijn harde schijf'. Nu blijven oefenen met zowel de oefeningen als met de trailer zelf en ik heb er helemaal vertouwen in dat er een dag komt dat ik me nergens meer druk om maak als de we met de trailer op pad gaan! Heel erg bedankt voor je hulp. Wij hebben ons ook nog ingeschreven voor de theorie-avond ter aanvulling.

Marjolein, 12 mei 2014


Beste Margrit,

2Moons had een "oefenpaard" nodig en ik kon wel wat hulp gebruiken met mijn angstige IJslander. Zo kwam ik met jou in contact en daar ben ik heel blij om. Je hebt heel goed geluisterd naar mij toen ik jou de problemen met mijn paard uitlegde. Doormiddel van je verdiepingsvragen had je snel een helder beeld van mijn probleem. Vervolgens legde je uit welke grondoefeningen je met mijn paard wilde doen, door mij eerst zelf die oefeningen te laten ervaren in de rol van het paard. Stapsgewijs liet je mijn paard daarna wennen aan voor haar angstige situaties. Daarbij hield je voortdurend in de gaten of de spanning niet te hoog opliep. De oefeningen deed je eerst voor en je benoemde steeds wat ik vervolgens goed deed. Daar groeide mijn zelfvertrouwen van. Ik vind dat ik door jouw begeleiding in korte tijd veel bereikt heb met mijn paard. Ze is veel minder gespannen, niet alleen als ik buiten rijd maar ook op stal en tijdens het longeren. Ik kan beter reageren op haar signalen, want door jouw uitleg is de communicatie met mijn paard sterk verbeterd. Ik heb het erg prettig gevonden dat je me na afloop van de training per mail een duidelijk overzicht hebt gestuurd waarin je de oefeningen en de uitleg hebt samengevat. Hier kijk ik nog regelmatig naar. Margrit, je hebt goed begrepen dat mijn paard in een bekende omgeving anders reageert dan op een oefenterrein. Ik kijk ernaar uit om binnenkort in de omgeving waar ik dagelijks rijd nogmaals een training te doen.

Alizee l'Hiver, 10 maart 2014


Margrit heeft mij en mijn paard geholpen met een aantal gedragsproblemen waaronder: Onrustig, snel afgeleid, gebrek aan respect, niet stil kunnen staan met opstappen. Zij deed dit op een rustige manier en met respect voor paard en begeleider. Waar ik erg blij mee was was de benadering naar mij toe. Margrit zegt waar het op staat maar op zo'n fijne manier dat je de zin in het trainen niet verliest, ook weet zij je met haar enthousiasme en opbouwende kritiek zo te motiveren dat de tijd vliegt en je uitkijkt naar de volgende training. Een fijn persoon die je helpt sterker in je schoenen te staan. Een echte aanrader voor iedereen en zeker voor onzekere dames/heren. Ik ben in een korte tijd al een heel eind verder gekomen, dank daarvoor Margrit.

Malu, 10 maart 2014


Hoi Margrit,

Wat ben ik blij dat ik van mensen jou nummer heb gehad.Mijn paard van drie had nog maar 3 keer in de trailer gestaan.En daarna was zij niet meer te laden.Ik wist mij geen raad meer.Tot dat jij kwam de eerste keer zijn we een poos bezig geweest maar alles ging met rust.Dat vind ik heel fijn en toen stond ze er in geweldig zonder druk en gewoon relext. De tweede sessie ging ook goed ze stond er zo in en op haar gemak.Ik heb heel veel geleerd over het trailerladen en anders te kijken naar je paard. Als er mensen zijn die moeite hebben hun paard te laden zou ik zeker Margrit aanraden heel erg bedankt voor alles.

Lillian en Festini, 18 februari 2014


Hoi Margrit,

Paarden zijn geen machines, dat blijkt maar weer!!!! Ik heb een super mooie trailer gekocht. Maar die stinkt naar rubber en niet naar paard. Een echte stinkdoos vinden de paarden. Igor de fjord liep er altijd zo in, maar nu niet! Gentle de Shetlander is altijd al lastig, al ging het de laatste tijd steeds beter. Maar nu ging hij flink in het verzet (zie foto's). Steigeren, in de struiken belanden en vernielen dus. Geen land mee te bezeilen. Dus Margrit gebeld. Die kwam gelijk, ondanks haar vrije zondag!!!! Hoi Margrit, de bedoeling was een dagje naar Stompwijk, naar de ponyrennen. Maar ze weigeren die stinkdoos in te gaan?!! Margrit gaat aan de slag en verdomd ze krijgt die eigenwijze Shetlander, na veel gesteiger en protest in de trailer. Igor was gelukkig veel eenvoudiger en die stond er vrij snel in. Het werd dus een dagje trailerladen i. p. v. Stompwijk. Kimberley was zwaar teleurgesteld .Maar nu lopen beide paarden er zo in. Super veel dank voor je geweldige hulp!!!! Ik zal je van harte aanbevelen bij mensen die hulp nodig hebben.

M. Vr. Gr. Wietze Balsma, 31 juli 2013


Margrit heeft ons gisteren super geholpen om Enzo weer het vertrouwen te geven om rustig de trailer in te lopen. De instructie was heel helder, zowel voor Enzo als voor ons! Bedankt voor je hulp, echt geweldig dat je dit in zo;n korte tijd hebt kunnen bereiken. Wij bevelen Margit zeer zeker aan!

Dominique en ouders, 26 juli 2013


Wat ben ik blij dat ik Margrit gevonden heb. Vanmiddag is ze geweest en onze zeer moeilijk te laden pony gaat weer rustig in de trailer.
In nog geen 2 uur tijd wist ze onze pony ervan te overtuigen dat de trailer nog zo eng niet was en stond ze rustig in de trailer en konden we zelfs de stang erachter doen.  De training was perfect opgebouwd. Met eerst de uitleg voor ons zelf, controle van de trailer en terrein.  Margrit is erg rustig, vriendelijk en bekwaam! Ze neemt alle tijd. Margrit nogmaals bedankt. Wij oefenen de volgende weken nog verder.

Jolanda en Jamie, 3 juli 2012


Wij hebben afgelopen woensdag een paarden trailer training gehad van PKcoaching, marGrit was er perfect op tijd, wij hebben haar onze ervaringen verteld van de laaste keren dat wij met de trailer weg zijn geweest en dat de brandblaren op je handen zaten en dat hij bij verzet echt ging steigeren. Na een controle van de trailer, vertelde zij heel duidelijk wat de bedoeling is van deze cursus en wat er ook van anderen verwacht wordt. Na dat het paard was gehaald ging zij eerst grondwerk verrichten met het paard, hierbij veretelde zij heel duidelijk wat er van het paard en de begeleider wordt verwacht. Ook heel belangrijk is om het paard te belonen, en dat geeft zij ook duidelijk aan met voorbeelden, hierna begon het echte werk, zij gebruikte een Monty Roberts halster, om iets meer neusdruk te kunnen geven, maar alles met heel veel beleid. Ze trekt er ook alle tijd vooruit om hem met stapjes naar voren te krijgen waarbij hij echt perfect op haar reageerde, de rust die van haaruit bleef stralen was voor ons echt een stuk vertrouwen, en na een korte tijd liep ons paard zo de trailer in, hierna ging onze dochter het op dezelfde manier proberen met veel succes, hierbij probeerde hij met verzet ook eens haar de baas te zijn, maar met de begeleidings touwen die zij als gereedschap gebruikt was het uniek hoe snel hij zo weer naar binnen liep. Vandaag 1 Juli 2012 had onze dochter een wedstrijd in Nootdorp, waarbij we dus nu zelf moesten gaan laden, op de manege ging het perfect en we waren nu nieuwsgierig hoe het zou gaan als we dar weg gingen, omdat dat voor ons altijd het grootste probleem was. We waren echt verbijsterd dat hij ook daar zonder enig verzet zo de trailer in liep, wel hebben wij omdat iedereen daar op elkaar stond de lijnen aan de trailer gemaakt, maar volgens mij was dat niet echt nodig achteraf. Wij zijn echt vol lof over deze traing die wij aan iedereen aanbevelen, wij zagen daar ook 2 mensen die moeite hadden met laden, en hebben hun gelijk onze ervaringen verteld waarbij zij aan gaven ook haar te benaderen voor deze training. Margrit het was en is perfect.

Henk Mooij, 1 juli 2012


Beste Margrit, In één woord geweldig! Magrit, nogmaals hartelijk dank voor je vakkundige hulp bij het leren trailer laden van mijn Fries. Wat ben ik blij dat ik jou benaderd heb. Margrit is zeer bekwaam, geduldig, vriendelijk en neemt werkelijk alle tijd om je te helpen. Resultaat gegarandeerd!

D.F., 21 juni 2012


Hai Margrit,

Hartstikke bedankt voor de hulp met het laden van mijn paard (Spot), hij loopt er nu helemaal zonder problemen aan een slap hangend touwtje in en is helemaal op zijn gemak in de trailer. Wat een verademing. Ik had het jaren eerder moeten doen, dat had veel stress voorkomen.
Ik heb met mijn team nog twee keer geoeffent na dat jij was geweest maar het was eigenlijk niet eens echt nodig, hij deed het meteen. (we) ik en mijn team waren ook erg onder de inderuk van jou rustige, geduldige en kundige manier van werken, wat een gedluld en liefde voor het paard! 
Iedereen met een paard wat niet of moeilijk wil laden zou het op deze manier moeten leren , helemaal zonder geweld, getrek en gedoe.
Geweldig Margrit, ik zal het verder vertellen aan iedereen die het maar wil horen. 
 
Groeten en nogmaals dank,

Marjolein en Spoty, 09 jun. 2012


Beste Margrit,

In één woord geweldig! Margrit, nogmaals hartelijk dank voor je vakkundige hulp bij het leren trailer laden van mijn Fries. Wat ben ik blij dat ik jou benaderd heb. Margrit is zeer bekwaam, geduldig, vriendelijk en neemt werkelijk alle tijd om je te helpen. Resultaat gegarandeerd!

D.F., 21 juni 2012


Hoi Margrit,

Super zoals je me geholpen hebt!!!! Ik kreeg Caitlin, mijn super lieve doch eigenwijze Tinker, niet in de trailer. Wat nu, ik zag je advertentie en wist mij lukt het niet. HULP HAD IK ECHT NODIG!! En daar was je, de reddende engel. Na wat grondwerk ging je met haar en mij aan het werk. Vrij snel deed mijn paard de eerste stapjes op de laadklep, wat ik niet voor elkaar kreeg. Na een half uur stond ze in de trailer. En toen moest ik het zelf doen. SUPER!!! Voor het eerst zette ik haar in een keer in de trailer. Nog wat oefenen ter bevestiging en het is klaar. Ze doet het! Super!! Heel erg bedankt Margrit en ik geef het door aan mijn vrienden!!! Heel veel succes met andere paarden, zij gaan zeker van jou leren en ik hoop ook de eigenaren!!!!!!!!

Erna, 17 juni 2012


Hai Margrit,

Hartstikke bedankt voor de hulp met het laden van mijn paard (Spot), hij loopt er nu helemaal zonder problemen aan een slap hangend touwtje in en is helemaal op zijn gemak in de trailer. Wat een verademing. Ik had het jaren eerder moeten doen, dat had veel stress voorkomen. Ik heb met mijn team nog twee keer geoeffent na dat jij was geweest maar het was eigenlijk niet eens echt nodig, hij deed het meteen. (we) ik en mijn team waren ook erg onder de inderuk van jou rustige, geduldige en kundige manier van werken, wat een gedluld en liefde voor het paard! Iedereen met een paard wat niet of moeilijk wil laden zou het op deze manier moeten leren , helemaal zonder geweld, getrek en gedoe. Geweldig Margrit, ik zal het verder vertellen aan iedereen die het maar wil horen.

Mar, 9 juni 2012


Ons dagje pkcoaching waseen hele leuke en leerzame ervaring, op een mooie plek. We zijn zeer gastvrij door Margrit ontvangen die ons meteen op ons gemak stelde met kofie en gebak. We hadden al lekker zitten kletsen over paarden en merkte meteen op dat we hier te maken hadden met een echte "paarden vrouw". We hebben een workshop spiegelen en de cursus freestyle gedaan. Omdat wij (paardeneigenaren van jonge paarden) graag wilden weten of we met onze lichaamstaal begrijpelijke signalen aan onze paarden geven, had Margrit een speciaal programma helemaal gericht op het jongen paard gemaakt. Er is ons een heleboel duidelijk geworden over leiderschap en non-verbale communicatie. Daar kunnen we met de training van de paarden en in ons dagelijks leven nu gericht gebruik van maken. We kregen ook nog diverse goede tipsvoor het buiten rijden met een jong dier. De freestyle training sloot er mooi op aan. Na instructie konden we het geleerde meteen in de praktijk uitproberen op de twee lieve paarden.Wat een geweldige ervaring en een prachtige ongedwongen manier van werken met het paard! We dachten best iets van paarden(opvoeden) te weten maar begrijpen nu dat het op een veel natuurlijkere, voor het paard begrijpelijke manier kan, er ging een wereld voor ons open. We zijn helemaal geinspireerd terug gekomen van deze leuke en leerzame dag, en kunnen niet wachten om met onze eigen paarden aan het werk te gaan. Margrit bedankt voor alles, we komen graag nog eens terug. Een absolute aanrader voor iedereen!

Jolanda en Claire, 18 april 2011


Het was mijn eerste kennismaking met deze aanpak die ik wilde gaan gebruiken voor mijn jonge merrie van 2 1/2 jaar oud. Het was voor ons beide een bijzondere ervaring om op deze manier met elkaar te kunnen communiceren. Vooral de aanwijzigingen van de coach over mijn lichaamshouding werkten perfect, de merrie wist wat ik bedoelde en probeerde prompt haar grenzen uit.

Met de basis die gelegd is komen we steeds een stapje verder. De merrie, maar ook ik. Op de momenten dat ze rebelleert lukt het altijd weer met lichaamstaal haar duidelijk te maken dat ik iets niet wil cq wel wil! 

Kortom, een basis die iedereen standaard zou moeten leren die paardesport wil bedrijven.

Jenny Alta-Kuik 18 mei 2011


Na een pauze van 22 jaar ben ik weer begonnen met paardrijden maar heel snel begon ik steeds angstiger te voelen rondom de paarden en ik vond het opzadelen een probleem. Om mijn angst te overwinnen ging ik op zoek naar hulp en ben  PKCoaching en Margrit tegengekomen.

In eerste instantie hebben we een workshop "Spiegelen met Paarden" gedaan. De sessie was een echt "eye-opener" voor mij, als ruiter en ook als een mens omdat Margrit en haar co-coach me duidelijk en geduldig hebben laten zien hoe mijn lichaamstaal een manier is van communiceren met mens en paard. Het heeft zeker mijn zelfvertrouwen geholpen en als vervolg heb ik ook een sessie basis freestyle gedaan.

Margrit was weer geduldig, rustig en duidelijk. Dit ging zo goed dat binnen één sessie het lukte om een goed contact met de co-coach te maken en om uiteindelijk een positie van leiderschap te bereiken ‚Äď dit alles op een respectvolle, rustig manier. Zo'n cursus zou ik aan iedereen die willen gaan rijden (of al rijdt) aanraden want het is niet alleen interessant en leerzaam maar het laat je ook zien hoe mens en paard kunnen samenwerken zonder angst.

Intussen had ik ook de kans om allebei de paarden op te zadelen en met de rustige hulp van Margrit is het steeds makkelijker geworden.

Met een vernieuwd zelfvertrouwen ben ik nu klaar om verder te gaan met paardrijden, met meer gevoel en idee van hoe een paard denkt en hoe ik mijn lichaamstaal goed kan gebruiken om een paard goed te laten werken - en daarvoor ben ik heel dankbaar.

Gayle Eeuwijk, 15 april 2011