Bachbloesem remedies

 

bachbloesemNet als voor mensen kunnen Bachbloesem remedies helpen emoties bij paarden in balans te brengen. Wanneer de emotie door allerlei oorzaken te sterk tot uitdrukking komen kan dit aanleiding geven tot gedragsproblemen die vaak niet horen bij de ”aard van het beestje”. Uiteraard heeft het dier specifieke eigenschappen waarmee we te maken hebben. Een paard dat niet makkelijk contact met mensen zoekt, komt door Bachbloesem remedie niet ineens als eerste naar het hek om je te begroeten. Ook paarden hebben emoties als angst, heimwee en verdriet. Ze kunnen ook jaloers, onzeker of bang zijn. Willen ook aandacht of juist rust. De meeste zijn heel sociaal maar kunnen ook asociaal zijn. Kortom paarden hebben hun eigen karakter… net als wij.

Gedragstraining en Bachbloesem remedie

Maar paarden zijn geen mensen. Ze voelen, horen, ruiken en reageren anders. Een paard dat bijt is niet altijd agressief. Er zijn vele redenen mogelijk waarom tanden gebruikt worden zoals pijn, angst, stress of onzekerheid.

Wel is er een duidelijk verschil in de emoties van paarden en mensen. Er kunnen heel wat gebeurtenissen de oorzaak van onbalans in hun emoties zijn. Soms is het zo iets kleins dat het pas gaat opvallen als de gevolgen ervan steeds groter worden. Een veel voorkomende oorzaak is een trauma die het dier heeft opgelopen en niet snel genoeg kan verwerken. Ook verkeerde goed bedoelde signalen kunnen een paard in verwarring brengen, waardoor er een verschuiving in de energie balans plaats vind.

Niet “pluis”

Waar mensen vaak niet zo snel aan denken is dat paarden ook emoties van hun verzorger over kunnen nemen. De verzorger die bang is dat het paard er weer vandoor gaat over het erf, zal zich zo gespannen gedragen dat het paard  een “niet pluis” gevoel krijgt en denkt dat hij moet vluchten. De juiste training in combinatie met een Bachremedie is dé perfecte combinatie om deze cirkel te doorbreken.

Diagnose

Dit maakt dat een goede Bachbloesem mix voor paarden deskundigheid vereist. Dieren reageren vaak heel snel en positief op Bachbloesem druppels mits we in staat blijken het probleem goed te analyseren. Voor het stellen van een juiste diagnose, maak ik gebruik van het observeren van de lichaamshouding het gedrag en de ervaringen in het verleden en heden. Ook jou reactie op het gedrag is van belang om te weten.

Gebruik

Het gebruik van Bachremedie mag nooit een vervanging zijn voor het advies van een arts of therapeut, maar kan hierop een zeer goede aanvulling zijn. De duur van de Bachbloesem remedie behandelling hangt af van de oorzaak de tijdsduur waarop het is ontstaan en het moment dat het voor het eerst aan het ligt kwam. Voor behandeling gebruiken we een verdunde versie van de Bachdruppels die in bronwater worden opgelost. De druppels worden vier keer per dag gegeven op een korstje brood en/of in de drinkbak. Zijn 100% natuurlijk en werken niet verslavend. Sommige paarden reageren direct op de druppels en soms is er sprake van een “inwerkingtijd”. Hoe lang de druppels genomen moeten worden hangt af van het probleem, maar je zal zelf de verandering in het gedrag van je paard al snel merken.

Bel of mail gerust voor een afspraak of vragen. (contact)